Banánový chlebík s burákovým máslem

Ingredience:

  • na jemno rozmixované vločky (cca 100 g)
  • kokos
  • burákové máslo (jedna vrchovatá lžíce)
  • perníkové koření
  • sladidlo (Sirup na dezerty ZERO, protein, agávový sirup, med…)
  • 2 rozmačkané banány
  • sojové mléko (dle konzistence)
  • 100 g tvarohu či bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • Navíc: Chocotella, kakao, vanilkové aroma/esence, nasekané mandle
Banánový chlebík s burákovým máslem

Postup:

Nejprve si dohladka rozmixujeme vločky tak, aby nám vznikla jemná mouka. Pak veškeré základní suroviny smícháme v mixéru, nebo ručně, dokud se vše nepropojí.

Pro dvojbarevnou strukturu jsem těsto rozdělila napůl a do jedné půlky přimíchala lžíci Chocotelly a do druhé vanilkovou esenci.
Troubu si rozpálíme na 185 stupňů a těsta nalijeme do chlebové formičky (srnčí hřbet). Nahoře ozdobíme banánem či nasekanými mandlemi a dáme péct na cca 40 minutek.

Dobrou chuť!

Autor: N&T Food and Fitness Junkies