Ovesno-ořechový koláč

Ovesno-ořechový koláč

Ingredience:

  • 200 g jemných ovesných vloček rozemletých na mouku
  • 80 g ořechů nadrobno nasekaných (já použila kombinaci lískáčů, mandlí, lněných a slunečnicových semínek)
  • 200 g jablkového pyré (nejlépe domácího)
  • Sladidlo (Sirup ZERO, med, protein, agávový či jiný sirup atd.)
  • 1 vejce
  • 3 lžíce arašídového či jiného másla
  • Sojové či normální mléko dle potřeby

Ovesno-ořechový koláč

Postup:

Jednoduše smíchejte všechny ingredience a přidejte mléko podle konzistence. Těsto by mělo být vláčné a tekutější. Poté ho přelijte do menší silikonové nádoby a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů cca na 25-30 minut, dokud se těsto nelepí na vidličku. Podávejte s Chocotellou, banánem, jogurtem či marmeládou.

Dobrou chuť!

Autor: N&T Food and Fitness Junkies